"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС виділив чергові 500 мільйонів макрофінансової допомоги Україні

Середа, 3 грудня 2014, 13:36

Європейська комісія завершила видачу Україні кредиту в рамках другої програми макрофінансової допомоги.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, у середу ЄК передала Україні 500 млн євро - другий транш у рамках другої програми макрофінансової допомоги, загальна сума якої становить 1 млрд євро.

У прес-службі зазначили, що метою програм макрофінансової допомоги є фінансова підтримка України з заохоченням важливих структурних реформ, спрямованих на поліпшення управління та економічне зростання з одночасною гармонізацією законодавства до стандартів ЄС.

Реклама:

Програми макрофінансової допомоги, зокрема, підтримують реформи у сфері управління державними фінансами, боротьбу з корупцією, реформи з сфері торгівлі та оподаткування, енергетичному та фінансовому секторах.

Гроші для виплати України були зайняті Єврокомісією на фінансових ринках. В цілому Комісія розмістила 15-річні євробонди під 1,363% річних. Гроші були передані в борг України на тих же умовах.

Як повідомлялося, дві діючі програми макрофінансової допомоги для України припускають загальну допомогу в 1,61 млрд євро.

20 травня цього року Єврокомісія перерахувала Києву 100 млн євро в рамках першої програми допомоги, 17 червня - 500 млн євро в рамках другої програми допомоги і 12 листопада - 260 млн євро в рамках першої програми допомоги.

Ще 250 млн євро в рамках першої програми макрофінансової допомоги, як очікується, будуть перераховані Києву навесні 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: