"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знову дорожчає

Середа, 3 грудня 2014, 10:15

Ціни на нафту зростають, у той час як нестійкий ринок намагається знайти нижню межу.

Про це пише Рейтер.

До 8.55 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,35 до 70,89 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,50 до 67,38 долара. У вівторок обидва еталони подешевшали більш ніж на 2 долари.

Після того як ОПЕК минулого тижня нічого не зробила для підтримки цін, ринок характеризується різкими підйомами і падіннями котирувань, що знизилися в понеділок до п'ятирічного мінімуму.

Реклама:

"Нестабільність ринку пояснюється тим, що інвестори намагаються передбачити подальші події", - сказав директор з інвестицій Ayers Alliance Securities Джонатан Беррет.

На його думку, ціни близькі до нижньої межі, тому що Росія може прийняти якісь заходи для їх стабілізації.

Технічні аналітики вважають, що падіння цін продовжиться і ціна на американський еталон може впасти до 50 долара за барель.

ОПЕК в листопаді знизила видобуток на 340.000 барелів на добу, так як Лівії не вдається відновити виробництво.

Однак найбільший в ОПЕК експортер Саудівська Аравія подумає про скорочення видобутку, тільки якщо те ж саме зроблять інші країни, включаючи Росію, сказав колишній глава саудівської розвідки.

Запаси нафти в США знизилися на 6,5 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зростання на 1,3 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: