"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P помістило рейтинги ВТБ і його "дочок" в список CreditWatch "негативний"

Понеділок, 29 грудня 2014, 19:56

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's помістило на перегляд з "негативним" прогнозом рейтинги банку ВТБ і рейтинги більшості його дочірніх підприємств, включаючи Банк Москви.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

На перегляд поміщені довгостроковий рейтинг ВТБ "BBB-", короткостроковий рейтинг "A-3", і рейтинг за національною шкалою "ruAAA", а також рейтинги пріоритетних і непріоритетних незабезпечених боргових зобов'язання банку.

Крім того, на перегляд з можливістю зниження поміщені рейтинги дочірніх компаній ВТБ: Банку Москви, VTB Capital Plc, ВАТ "ВТБ Лізинг" і ТОВ "ВТБ Лізинг Фінанс". Їх рейтинги також знаходяться на рівні "BBB-/A-3".

Реклама:

Також агентство підтвердило і помістило в список CreditWatch "негативний" довгострокові і короткострокові рейтинги "BB+/В" казахстанського, австрійського та французького дочірніх банків ВТБ.

Рейтинги грузинської "дочки" ВТБ були підтверджені на рівні "BB-/B" зі "стабільним" прогнозом.

Рішення про перегляд рейтингів прийнято в зв'язку з оголошеним 23 грудня розташуванням на перегляд рейтингів Російської Федерації в іноземній валюті "ВВВ- / A-3" і в національній валюті "ВВВ / A-2" з можливістю зниження.

Передбачається, що рейтинги цих банків будуть виведені зі списку CreditWatch після закінчення перегляду рейтингів РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: