АМКУ наполягає на більш дешевій гречці

Понеділок, 29 грудня 2014, 19:26

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував 48 виробникам знизити оптово-відпускні ціни на гречану крупу. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Посилаючись на дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в АМКУ повідомили, що станом на 19 грудня середні роздрібні ціни на гречану крупу зросли порівняно з 28 листопада на 53,6% - до 17,12 грн/кг.

Найбільше зростання роздрібних цін на цей продукт спостерігався у Вінницькій (73,6%), Закарпатській (67,77%), Полтавській (67,6%), Херсонській (79,9%) і Чернігівській (66%) областях.
 
Оптово-відпускні ціни на гречану крупу, за даними консалтингових агентств, які наводить АМКУ, з 21 листопада по 19 грудня виросли в 2 рази.
 
"Комітет з метою запобігання порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринку 29 грудня 2014 надав обов'язкові для розгляду рекомендації 48 виробникам крупи гречаної про вжиття заходів щодо встановлення оптово-відпускних цін на крупу гречану на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на ринках" , - зазначає АМКУ.
 
Про результати розгляду рекомендацій комітету виробники повинні повідомити йому в десятиденний строк з дня їх отримання.
 
Як раніше зазначали експерти УАК, ситуація 2011 року, коли в країні спостерігався дефіцит гречки, може знову повторитися.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!