УМВБ запустила торги валютними ф'ючерсами

Понеділок, 29 грудня 2014, 13:40

Українська міжбанківська валютна біржа (УМВБ) запустила електронні торги безпоставковими ф'ючерсами на курс гривні до долара США, євро, рубля.

Про це йдеться в повідомленні біржі.

Як повідомляється, згідно зі специфікацією ф'ючерсів, представленої на її веб-сайті, обсяг одного контракту становить 1 тис.доларів США/євро або 10 тис. рублів.

У перший день торгів загальний обсяг становив більше 2 млн грн, у тому числі ф'ючерсами на курс гривні до долара США - 78 тис.доларів, до євро - 43 тис. євро і до рубля - 200 тис.руб.

Реклама:

При цьому, середньозважена ціна контракту з виконанням у січні 2015 становила 16,3 грн, 19,9 грн і 0,295 грн відповідно.

Також повідомляється, що УМВБ має намір проводити торги ф'ючерсами на курс іноземних валют на щоденній основі, розширюючи лінійку інструментів за рахунок додавання додаткових терміновості торгованих контрактів і валютних пар.

"Враховуючи високу волатильність українського валютного ринку в даний час, ці фінансові інструменти є актуальним інструментом хеджування валютних ризиків, які дозволять зняти спекулятивне навантаження зі спот- і готівкового валютного ринку", - зазначила прес-служба біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: