"Українська біржа" погодила в НБУ ф'ючерсні контракти на долар і золото

Понеділок, 29 грудня 2014, 13:17

Нацбанк України погодив ПАТ "Українська біржа" зразкові форми ф'ючерсних контрактів на курс долар США - українська гривня, а також на ціну однієї тройської унції афінованого золота.

Про це йдеться в повідомленні біржі.

"Три роки "Українська біржа" і тисячі учасників фондового ринку чекали цей дозвіл. Тепер перешкоди зняті, і ми очікуємо від впровадження даних інструментів істотного розширення кола учасників торгів, ліквідності, в тому числі у фондовій секції біржі, оскільки у приватних та інституційних інвесторів з'являються нові можливості для реалізації своїх інвестиційних стратегій", - зазначив голова Правління "Української біржі" Олег Ткаченко.

Регулярні торги ф'ючерсами на долар США і золото дозволять розширити лінійку фінансових інструментів, що торгуються на організованому ринку України.

Реклама:

Крім того, ф'ючерсний контракт на долар США дасть суб'єктам реального сектора економіки інструмент для управління валютними ризиками.

В даний момент зразкові форми ф'ючерсних контрактів відправлені на реєстрацію в НКЦПФР, як тільки специфікації будуть зареєстровані, інструменти почнуть торгуватися на "Українській біржі".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: