"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк розповів, який "недосконалий" бюджет прийняла Рада

Понеділок, 29 грудня 2014, 05:10

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк визнав, що бюджет далекий від досконалості і буде переглядатися не пізніше 15 лютого.

Про це він сказав, представляючи у Верховній Раді проект держаного бюджету.

"Об'єктивно цей бюджет як і всі попередні бюджети, які приймалися в цих стінах, дуже далекий від досконалості. І саме тому ми при прийнятті проекту закону про бюджет ми передбачаємо чітку норму щодо обов'язкового його перегляду в терміни не пізніше 15 лютого наступного року", - заявив він.

За його словами, документ буде коригуватися в залежності від результатів перемовин із міжнародними фінансовими організаціями.

Реклама:

"Під час обговорення проекту закону про державний бюджет ми це всі разом погодили. Також низка статей буде змінюватися в залежності від того, як ми скоригуємо дохідну і видаткову частину і як ми домовимося з нашими міжнародними кредиторами", - зазначив голова уряду.  

Також він повідомив, що згідно із документом, на оборону виділяється 80 млрд гривень, а враховуючи додаткові статті – загалом на безпеку та оборону передбачено близько 90 млрд гривень.

Яценюк зауважив, що із 7 січня уряд працюватиме із кредиторами і інформуватиме Раду про їхній перебіг та про те, які зміни слід внести. 

Як відомо, в понеділок близько 4.20 ранку Верховна Рада ухвалила Закон "Про державний бюджет на 2015 рік". За відповідне рішення проголосувало 233 депутати.

Парламентарі голосували за проект бюджету без ознайомленні із документом і змінами, які в нього повинні бути внесені відповідно до проголосованих напередодні супутніх законів. Частина депутатів заявили, що не бажають голосувати за бюджет, який не читали, та звинуватили уряд у шантажуванні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: