Українці будуть економити на відпочинку, але не на подарунках - опитування

Понеділок, 29 грудня 2014, 16:30

У новорічні свята українці будуть економити на відпочинку, але не на одязі і подарунках.

Про це свідчить опитування ЦТ "Даринок", проведене в грудні 2014 року, повідомляє прес-служба торгового центру.

Згідно з опитуванням, більша частина респондентів, а саме 64%, цього року не дозволить собі купувати предмети розкоші - вироби з хутра, шкіри, коштовності.

Серед категорій, на яких все ж будуть економити українці, - розваги - 10%, продукти - 2%, одяг і взуття - 2%.

Реклама:

Опитування також показало, що найбільше українці вирішили заощадити на дозвіллі: 52% респондентів зізналося, що менше буде відвідувати кафе, бари, ресторани, 16% - відмовиться від виставок і фестивалів, 10% - буде економити на відвідуванні кінотеатрів, і така ж кількість опитаних уріже свої витрати на розваги для дітей.

Крім дозвілля, за результатами опитування, в список економії потрапив зимовий відпочинок: 86% респондентів відпочивати цієї зими не планує. Решта 14% - в більшості своїй, збираються витратити на відпочинок близько 2 тисяч гривень.

Новий рік більша частина українців - 90% - проведе вдома. Лише 10% респондентів не заощадить на святкуванні і відправиться в ресторан - 4%, на український курорт - 2% або за кордон - 2%.

На подарунки до Нового року, наголошується в опитуванні, українці по-справжньому щедрі: 46% респондентів збирається витратити до 500 гривень, 42% - від 1 до 2 тисяч гривень.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: