Великобританія вирішила роздати борги XVIII століття

Неділя, 28 грудня 2014, 13:04

Уряд Великобританії планує повернути державні борги, накопичені в XVIII столітті, а також під час Першої світової війни.

Про це в суботу, 27 грудня, пише The New York Times.

Так, Лондон має намір розплатитися за борговими зобов'язаннями, взятими ще в 1720 році. Тоді в результаті невдалих грошових спекуляцій збанкрутувала торгова Компанія Південних морів, а тисячі британців, які виступали інвесторами, позбулися своїх статків.

У країні почалася фінансова криза, що змусила уряд Великобританії звернутися до міжнародних кредиторів.

Реклама:

Міністр фінансів Джордж Осборн (George Osborne) уточнив, що в 2015 році уряд розплатиться з боргами часів Першої світової війни, а після цього розрахується за фінансову допомогу, надану в XIX і XVIII століттях.

За його словами, влада країни сподівається виплатити заборгованість за низькими відсотковими ставками.

Сума історичного боргу Великобританії становить 2,5 мільярда фунтів стерлінгів, відзначає Deutsche Welle. При цьому загальний держборг налічує 1,4 трильйона фунтів стерлінгів.

Раніше уряд Великобританії повідомив про те, що погасить частину боргу за облігаціями, випущеними в 1927 році Уїнстон Черчилль, в ту пору займав пост міністра фінансів Великобританії. Цінні папери розміщувалися, щоб покрити борги Першої світової, а також Кримської війни і кампанії проти Наполеона.

Мінфін оголосив, що 1 лютого 2015 буде виплачено 218 мільйонів фунтів стерлінгів.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: