"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет з економічної політики саботує обговорення бюджету - ЗМІ

Неділя, 28 грудня 2014, 10:25

Переважна більшість членів комітету Верховної Ради з економічної політики саботує роботу в профільному комітеті парламенту, незважаючи на екстрену необхідність вивчення проекту бюджету на 2015 рік і внесення до нього конструктивних поправок.

Про це  пише ZN.UA з посиланням на власні джерела.

"Після прийняття на пленарному засіданні 26 грудня низки важливих законопроектів, Рада прийняла рішення зосередити зусилля на роботі в комітетах і внесення поправок до законопроектів, від грамотності яких залежить якість держбюджету на 2015 рік. Різні джерела повідомляють, що парламентаріям поставлено негласне завдання - прийняти держбюджет не пізніше 31 грудня", - зазначає видання.

Разом з тим, за джерелами ZN.UA, депутати комітету з економічної політики саботують повноцінну роботу над поправками і доопрацюванням екстрено важливих документів.

Реклама:

Так, навіть після виявлення низки фундаментальних проблем у бюджеті-2015 на пленарному засіданні 26 грудня після його закінчення економічний комітет взагалі не побачив доцільності обговорювати бюджет і розійшовся, так і не провівши засідання.

"Окрім того на минулому засіданні комітету депутати внесли до порядку денного обговорення низку законопроектів, в т.ч. бюджет, і запланували позачергове засідання на п'ятницю. Однак, як свідчить документ за результатами проведення засідань комітетів від 26 грудня, слово "втомленими" депутатами стримано не було, і засідання комітету з економічної політики не відбулося",  - пише ZN.UA.

Стало відомо, що рішення бойкотувати засідання комітету було підтримано переважною більшістю складу комітету, до якого входить 15 осіб, із списком якого можна ознайомитися на сайті Верховної Ради.

За інформацією джерела, наполягали на рішенні провести засідання лише два нардепи - Вікторія Пташник та Станістав Березкін. 

У своєму Facebook депутат Вікторія Пташник підтвердила, що члени комітету відмовилися голосувати за пропозицію проводити засідання не тільки на пленарних тижнях, а й на тижнях, відведених для роботи в комітетах.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!