Німеччина надасть Україні кредит у 500 мільйонів на відновлення Донбассу

П'ятниця, 26 грудня 2014, 13:05

Україна і Німеччина у січні підготують заяву про надання Берліном незв'язаного кредиту для відновлення інфраструктури Донбасу та угоду про надання урядом Німеччини урядових гарантій під кредит.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, такої домовленості було досягнуто під час переговорів президента України Петра Порошенка з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"На виконання домовленостей, уряди Німеччини та України вживають заходів з підготовки Спільної заяви сторін про надання Україні нескладного фінансового кредиту в розмірі 500 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та модернізацію інфраструктури у сфері постачання електроенергії і тепла, водопостачання та водовідведення, відновлення і будівництва шкіл і лікарень", - сказав Зубко.

Він також додав, що проекти з відновлення Донбасу будуть узгоджуватися в рамках двосторонньої Групи високого рівня.

Реклама:

Кредит буде надавати банківська група KfW Bankengruppe", з якою сьогодні Мінрегіон проводить спільну роботу з підготовки й отримання кредиту відповідно до процедури згідно із законодавством України.

"Всі необхідні процедури узгодження і початку отримання кредиту будуть завершені орієнтовно в січні 2015 року", - резюмував Зубко.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!