У "Центренерго" розпиляли 28 мільйонів на кулях

П'ятниця, 26 грудня 2014, 10:09

ПАТ "Центренерго" 12 грудня за результатами тендеру уклав низку угод з ТОВ "Аустерія" на постачання молольних куль на загальну суму 27,84 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено 1470 тонн куль для Вуглегірської, Зміївської та Трипільської ТЕС. Йдеться про кулі ІІІ групи твердості, діаметр не вказаний. Ціна за тонну становила 18,936 тисяч гривень.

Нагадаємо, зазвичай "Центренерго" купує кулі 40мм ІІІ групи. У квітні такі замовляли по 8,2 тисяч гривень за тонну, при тому, що їх можна було знайти по 6,1 тисяч гривень за тонну. У липні такі кулі закуповували уже по 13 тисяч гривень за тонну.

Реклама:

Компанію заснували в 2003 році у Сімферополі троє осіб - дружина мера Судака Володимира Сєрова - Іванна, його партнер по ТОВ "Сваб-Україна" Сергій Овчинніков та Олена Овчиннікова.

З 2005 по 2009 роки співвласником компанії був мешканець Сімферополя Вазген Абгарян. Потім фірму переписали на Оксану Кошма, а юридичну адресу переоформили на Запоріжжя. Наразі директором і власником компанії записаний Олександр Степнов.

Раніше фірма була відома тим, що розігрувала тендери ще з однією фірмою Абгаряна - ТОВ "Гермес-1". Цього разу єдиним допущеним до участі конкурентом "Аустерії" стала фірма з аналогічною назвою - ТОВ "Гермес-1 Україна".

Компанію зареєстрували наприкінці березня цього року, приписали також у Запоріжжі, а власником і директором записали Саркіса Міразізяна. Останній відомий як партнер того самого Абгаряна по цілій низці фірм.

Окрім того Абгарян і Міразізян є партнерами Сєрової та Овчиннікова по ПП "Фірма "Союз-Крим", а також самого Сєрова - по ТОВ "Сваб-Україна".

"Аустерія" почала вигравати тендери улітку 2010 році і за цей час отримала замовлень на 73,26 млн гривень, а "Гермес-1" за останні шість років набрав підрядів на 226,66 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці листопада суд заарештував одного з заступників голови правління "Центренерго".

"Встановлено, що службові особи "Центренерго" розробили і впровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення шляхом одержання неправомірної вигоди, так званих "відкатів", від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали постачання послуг, робіт та товарів для підприємства", - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ від 25 листопада.

У ході обшуків виявлено та вилучено майже 2 млн гривень, понад 300 тисяч доларів, печатки та документи задіяних у злочинній схемі "фіктивних" підприємств.

Також затриманий один з посередників, який за винагороду в розмірі 10% надавав послуги з конвертації вищевказаних грошових коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!