Азербайджан не буде вступати в Євразійський економічний союз

Четвер, 25 грудня 2014, 20:34

На порядку денному Азербайджану питання про вступ в Євразійський економічний союз не стоїть.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Ельмар Мамед'яров, передає ТАСС.

"Азербайджан не отримував офіційного звернення про вступ до вищеназвану структуру, і на порядку денному Азербайджану таке питання не стоїть", - наводять в четвер місцеві ЗМІ слова міністра.

За словами Мамед'ярова, його країна проводить незалежну політику і "в політичних, економічних і торгівельних зв'язках віддає перевагу двостороннього формату, що повністю виправдовує себе з точки зору взаємовигідної співпраці".

Реклама:

Торкаючись російсько-азербайджанських зв'язків, глава МЗС підкреслив, що між двома країнами існують "теплі і дружні відносини, які спираються на взаємну повагу і взаємовигідну співпрацю".

"Розширення кола охоплення наших зв'язків у галузі політики, економіки, торгівлі, вкладення взаємних інвестицій, забезпечення безпеки та боротьби з тероризмом, у військовій і військово-технічній, гуманітарній сферах та інших заслуговує схвалення. Як сусідня держава, Росія також є одним з головних торговельних партнерів Азербайджану", - підкреслив Мамед'яров.

Він також відзначив позитивну динаміку зростання торгового обороту між двома країнами і розширення зв'язків у гуманітарній сфері.

"Нас лише тішить інтенсивність взаємних візитів між Азербайджаном і Росією на всіх рівнях відповідно до динаміки розвитку двосторонніх зв'язків", - сказав глава МЗС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: