"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні реалізовується 32 інвестпроекти на 7 мільярдів - Шимків

Четвер, 25 грудня 2014, 15:21

В даний час в Україні реалізовуються 32 інвестиційних проекти загальною сумою 7 млрд доларів.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день портфель міжнародних фінансових організацій, який на стадії реалізації, складається з 32 інвестпроектів, які залучені в державу або під держгарантії, на загальну суму 7 млрд доларів, і лише за грудень поточного року підписано три інвестиційних проекти", - повідомив Шимків на брифінгу в четвер.

За його словами, йдеться про проекти з реконструкції газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород", кредит Європейського інвестиційного банку малому і середньому бізнесу і про кредитну програму відновлення України.

Реклама:

"Крім того зараз відпрацьовуються ще 2 системних проекти - це з приводу політики розвитку фінансового сектора, це Міжнародний банк реконструкції та розвитку з близько 500 млн доларів, а також кредит на політику розвитку - теж МБРР, і теж 500 млн доллларов", - сказав заступник голови адміністрації президента.

Шимків зазначив, що в січні 2015 року відбудеться візит місії МВФ з приводу чергового траншу Україні. Крім того, продовжується робота над можливою угодою з Японією про партнерство та інвестиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!