В РФ взялися за організаторів української піраміди MMCIS

Четвер, 25 грудня 2014, 12:03

У Росії почалося розслідування діяльності фінансової піраміди MMCIS.

Про це пише "Новая газета".

Як пише видання, у відділ МВС Пресненского району Москви звернулися майже 200 ошуканих вкладників. У ході дослідчої перевірки встановлено, що "представники Forex MMCIS group завдали шкоди в особливо великому розмірі і зникли з грошима" (постанова про порушення кримінальної справи є в розпорядженні редакції).

Як раніше писала "Нова", за різними оцінками тільки в Росії без грошей залишилися до 100 тисяч чоловік. Загальний збиток оцінюється в 70 мільйонів доларів.

Реклама:

"Всього кількість постраждалих від діяльності української піраміди в пострадянських країнах може доходити до мільйона людей", - йдеться в повідомленні.

Компанія залучала вклади від населення, обіцяла прибутковість в більш ніж 100% річних і позиціонувала себе як міжнародна фірма.

Штаб-квартира MMCIS розташовувалася в центрі Києва, десятки офісів були відкриті в Україні, Росії та інших країнах колишнього СРСР.

Піраміда працювала стабільно до осені 2014 року, потім виплати припинилися і MMCIS оголосила про банкрутство і захопленні майна "третіми особами".

На думку фінансових аналітиків, у MMCIS просто закінчилися гроші: нові вклади перестали покривати вимоги виплат старих вкладників.

Як повідомлялося, у жовтні трейдер і обличчя MMCIS Костянтин Кондаков заявив про те, що він залишає компанію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: