"Енергоатом" купив їдкого натру на 13 мільйонів, переплативши вдвічі

Четвер, 25 грудня 2014, 09:39

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з СУЛП "Хімімпекс" на закупівлю їдкого натру для Запорізької, Харківської та Южноукраїнської АЕС на суму 13,48 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 770 т натру їдкого очищеного (марка А, масова частка їдкого натрію - не менше 46%). Ціна за тонну сполуки становила 17,5 тисяч грн.

У відкритих джерелах є дані про продаж 46%-го їдкого натру по 6,4 гривні за кілограм, тобто 6,4 тисячі гривень за тонну, що в два з половиною рази дешевше за договірну ціну "Хімімпексу".

Реклама:

Раніше "Хімімпекс" мав українських і латвійських власників - до складу засновників входила латвійська компанія "Нова ТГ". Однак з 2006 року власниками фірми лишилися кияни Сергій Сокирко та Ірина Должикова.

Раніше "Хімімпекс" неодноразово розігрував тендери з ірпіньським ТОВ "НВО "Екософт", що належить родині Тетяни Міщенко - колишнього бізнес-партнера Сокирка (по фірмі "Екохім-Інжинірінг").

Цього разу конкурентами були київське ТОВ "Лекора" (власниці - Ольга Коба та Ганна Корж, зареєстрована на одній адресі й телефоні з аудиторською компанією "Магда", тих самих Коби й Корж), а також дніпропетровське ТОВ "Підприємство матеріально-технічного забезпечення "Інженерний центр "Реагент" (основні власники - Андрій і Лариса Зінухови).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!