Порошенко: війна не є підставою для гальмування реформ

Середа, 24 грудня 2014, 18:32

Президент України Петро Порошенко заявив, що Національна рада реформ налаштована у середу затвердити "Стратегію 2020".

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ.

"Війна не є підставою для того, щоб гальмувати реформи. Ми і так згаяли багато часу, поки забезпечували переобрання парламенту і формування уряду. На сьогоднішній день це  найкращий час, коли ми повинні запускати реформи", - сказав президент.

За його словами, для успішного проведення реформ необхідно консолідувати всі зусилля, узгодити дії всіх учасників процесу і всіх гілок влади, експертного середовища та представників бізнесу.

Реклама:

Національна рада реформ, на його думку, є найоптимальнішим майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття спільних узгоджених рішень.

"Щиро бажаю так налагодити роботу Нацради, щоб у президента не було підстав навіть згадувати про своє право вето", - заявив Порошенко.

Він зауважив, що Нацрада налаштована сьогодні затвердити "Стратегію 2020".

Порошенко також відзначив, що реалізація стратегії буде відбуватися у координації з коаліційною угодою і з програмою дій уряду, спільно з Нацпланом імплементації угоди про асоціацію з ЄС.

"Я впевнений що наші спільні узгоджені дії дадуть результат що дозволить нам у 2020 році відповідати критеріям для подання заявки для вступу до ЄС", - сказав президент.

"Нацрада за підтримки ЄБРР пропонує створити проектний офіс з координації реформ. Будь яку із запланованих реформ, я бачу як проект з відповідним менеджером. Кожна реформа, до моменту її старту, має бути ретельно продумана і спланована від "А" до "Я", з вихідними позиціями, чіткою стратегією та концепцією, календарним планом реалізації", - підсумував Порошенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!