"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ викрила махінацій в Мінекології на 225 мільйонів

Середа, 24 грудня 2014, 18:03

СБУ викрила чергове розкрадання коштів екс-чиновниками режиму Януковича в екологічний сфері на більш як 200 мільйонів гривень.

Про це повідомила керівник прес-центру СБУ Олена Гитлянська.

За її словами, йдеться про привласнення бюджетних коштів чиновниками Міністерства екології завдяки підписанню угод про вивезення небезпечних відходів з одного з полігонів на Франківщині для утилізації за кордоном.

"Реальні обсяги токсичних відходів було безпідставно завищено у кілька разів. Колишні керівники Мінекології незважаючи на відсутність фахової оцінки обсягу цих речовин оформляли документи про виконані роботи і сотні мільйонів гривень перераховувались на рахунки підрядника, який ніколи не мав подібного досвіду роботи", - розповіла Гитлянська.

Реклама:

"Викривши цей злочинний механізм СБУ упередила безпідставний витік 225 мільйонів гривень в якості оплати за вивезення грунту", - додала вона.

Як відомо, після втечі екс-міністра екології та енергетики Едуарда Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Як повідомляв депутат БПП Сергій Лещенко Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: