Янукович знайшов виправдання відмови від Асоціації з ЄС

Середа, 24 грудня 2014, 09:35

Рішення відмовитися від підписання асоціації було викликано усвідомленням величезних економічних втрат, які могла понести України.

Про це в інтерв'ю "Аргументи і Факти" расскаал екс-президента України Віктор Янукович.

"Рішення було викликано усвідомленням величезних економічних втрат, які могла понести України. Звичайно, підпиши я цю угоду у Вільнюсі, напевно досі я займав би президентський кабінет і керував би країною", - сказав Янукович.

За його словами, західні лідери з радістю зустрічалися б з ним і хвалили за "правильне рішення".

Реклама:

За словами Януковича, рішення було б досягнуто ціною банкрутства половини української промисловості.

"Це було б досягнуто ціною банкрутства половини української промисловості і неминучого значного падіння рівня життя населення. Мені не потрібна була влада такою ціною...", - зазначив він.

Крім того, за словами Януковича, перехід України на технічні стандарти ЄС в машинобудуванні, значне підняття дотацій в сільському господарстві до рівня ЄС - ці та безліч інших запитань були не під силу Україні.

"Ми розуміли, що в економіці України виникнуть великі труднощі після підписання угоди. Ми могли підписати його тільки за умови компенсації наших втрат, які могли виникнути від проблем у торгівлі з Росією. Але політики ЄС, наполягаючи на якнайшвидшому підписанні угоди, навідріз відмовлялися надати компенсацію і переглянути економічну частину угоди з урахуванням пропозицій України. В тому числі шляхом розгляду вузьких проблем у форматі Україна - ЄС - Росія", - заявив він.

Нагадаємо, Янукович втік з України наприкінці лютого 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!