Рада НБУ рекомендує Нацбанку зменшити рефінансування банків

Вівторок, 23 грудня 2014, 20:58

Рада Національного банку України рекомендує правлінню зменшити рефінансування банків.

Про це йдеться у рішенні Ради Національного банку № 30 від 17 грудня 2014 року.

У частині стабілізації ринку, недопущення подальшого розгортання девальвації та виникнення девальваційно-інфляційного ланцюгу Рада НБУ рекомендує регулятору запровадити антидевальваційну стратегію, що нерозривно поєднує обмеження гривневих ресурсів, які потрапляють на валютний ринок, за рахунок зменшення рефінансування банків та дерегуляцію валютних обмежень для експортерів.

Також пропонується здійснювати виважену політику рефінансування і рекапіталізації банків.

Реклама:

Крім того, Рада Нацбанку рекомендує орієнтувати систему оперативних інструментів Національного банку на унеможливлення формування фінансових потоків, спрямованих на валютні спекулятивні операції.

Також рекомендується ініціювати удосконалення адміністрування збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з купівлі іноземної валюти з метою уникнення ефекту подвійного оподаткування та розробити план щодо поступового скасування цього збору.

Рада НБУ також пропонує ініціювати доповнення закону про Національний банк нормою, згідно з якою рішення правління НБУ щодо валютних обмежень, які впливають на рух валютних коштів через кордон повинні узгоджуватися з Радою Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!