"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Standard&Poor’s підтвердило рейтинг банку Коломойського

Вівторок, 23 грудня 2014, 20:18

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило короткостроковий і довгостроковий​ кредитні рейтинги ПриватБанку на рівні "CCC/C".

Про це йдеться у повідомленні банку.

"Показники кредитоспроможності ПриватБанку (standart alone credit profile - SACP) підтверджено на рівні "b-", що на ​3​ значення вище від рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті. Прогноз за рейтингами банку переглянуто на "Негативний" через перегляд суверенного рейтингу 19 грудня", - повідомляє прес-служба.

Як йдеться в повідомленні агентства, рейтинг ПриватБанку відображає його "сильну" бізнес-позицію та "адекватну" позицію щодо ризику.

Реклама:

Рейтинги також відображають лідируюче положення банку в банківському секторі України та Східної Європи, більш високу якість активів і більш низьку концентрацію на окремих контрагентах.

S&P зазначає, що ПриватБанк має достатні характеристики кредитоспроможності для того, щоб уникнути дефолту в разі суверенного дефолту за зобов’язаннями в іноземній валюті.

За результатами змодельованих стрес-тестів щодо ліквідності та капіталу банку ПриватБанк не допустить дефолту за своїми борговими зобов’язаннями в іноземній або національній валюті.

На думку аналітиків S&P, ПриватБанк зможе скласти стрес-тест завдяки одному з найбільш високих показників якості активів в українській банківській системі.

Прогнозований станом на кінець 2014 року обсяг проблемних кредитів (прострочених більше ніж на 90 днів) становитиме близько 8%, що суттєво нижче від загальної несприятливої оцінки для банківської системи на рівні 40-50%.

Нагадаємо, 19 грудня 2014 року S&P знизило довгострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті з "ССС/В-" до "ССС-/ССС+" та змінило прогноз рейтингу на "Негативний".

"ПриватБанк" заснований в 1992 році. На початок жовтня поточного року найбільшими акціонерами банку були Геннадій Боголюбов (37,02%), Ігор Коломойський (36,51%) і Triantal Investments Ltd. (16,79%).

У середині листопада стало відомо, що найбільші співвласники "ПриватБанку" зрівняли участь у статутному капіталі кредитно-фінансової установи - до 36,9781% кожен, тоді як Triantal Investments Ltd. (Кіпр) зменшила участь у статутному капіталі банку до 16,2333% з 16,7926%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2014 року за розміром загальних активів (201,900 млрд гривень) банк є найбільшим серед 166 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: