Moody's помістило на перегляд рейтинги 16 банків РФ

Вівторок, 23 грудня 2014, 19:24

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у вівторок помістило на перегляд різні рейтинги 16 найбільших російських банків.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, агентство погіршило оцінку динаміки ВВП Російської Федерації на найближчі два роки. На думку експертів Moody's, російська економіка скоротиться на 5,5% в 2015 році і на 3% - в 2016 році.

В умовах істотного зниження прогнозу зростання економіки РФ на найближчі два роки зросте тиск на такі показники банків, як вартість фондування, якість активів і рентабельність. У ході перегляду буде оцінюватися здатність кожного банку протистояти негативним факторам ринку.

Реклама:

Агентство почало перегляд рейтингів таких банків, як Сбербанк, ВТБ, Альфа-банк, Газпромбанк, Росбанк, ІНГ банк (Євразія), ФК "Открытие", Банк "Санкт-Петербург", Зеніт банк, Промсвязьбанк, Банк "Возрождение", Внешэкономбанк, Россельхозбанк, Банк "Інтеза", банк "Центр-Інвест", а також Агентства з іпотечного житлового страхування.

Крім того, довгострокові і короткострокові депозитні рейтинги Сбербанку, ВТБ, Росбанку і ІНГ банку в іноземній валюті були знижені до "Ba1/Not Prime" c "Baa2/P-2" у зв'язку з тим, що раніше Moody's знизило до відповідного рівня стелю несуверенних рейтингів російських емітентів.

Рейтинги порушених фінкомпаній можуть бути знижені, якщо аналітики Moody's вважатимуть, що їх здатність протистояти ризикам і основні фінансові показники погіршилися у зв'язку з недавніми подіями в економіці Росії.

Крім того, Moody's помістило на перегляд з можливістю зниження рейтинги за національною шкалою дев'яти російських банків: ЗАТ "Банк Інтеза" (Aa1.ru), Банк "Фінансова корпорація Відкриття" (Aa3.ru), Банк "Центр-інвест" (Aa3 .ru), Газпромбанк (Aa1.ru), ІНГ банк (Євразія) (Aaa.ru), Росбанк (Aaa.ru), Россельхозбанк (Aa1.ru), Сбербанк (Aaa.ru), банк "Возрождение" (Aa3. ru).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: