Податківці перекрили злочинних схем на 14,6 мільярда - Хоменко

Вівторок, 23 грудня 2014, 17:48

З 1 квітня загальний економічний ефект від проведення податковою міліцією заходів щодо перекриття злочинних схем становить близько 14,6 млрд гривень.

Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко на брифінгу в Будинку уряду 23 грудня, розповідаючи про результати діяльності податкової міліції у 2014 році.

За його словами, упереджено незаконного відшкодування ПДВ на 2 млрд гривень.

"Також податківцями зменшено фіктивного ПДВ за результатами ініційованих перевірок на суму 4,1 млрд гривень", - повідомляє прес-служба уряду.

Реклама:

Як зазначається, для забезпечення відшкодування завданих державі збитків було накладено арешт на майно на суму 1,3 млрд гривень. Відшкодовано збитків у кримінальних провадженнях на суму 662,2 млн гривень.

За словами Хоменка, чи не найважливіше, що вдалося зробити - відновити діалог з бізнесом.

"Відновлено діалог з бізнесом: хто платить податки, той працює спокійно, безпідставні перевірки, як це було раніше, не загрожують", - запевняє він.

"За цей рік на 30% зменшена кількість кримінальних проваджень. Ми не займаємося дріб’язковими матеріалами, а всі свої зусилля направляємо на виявлення серйозних схем та оборудок в сфері тіньової економіки", - зазначив Хоменко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: