Мінагропрод обіцяє низку законопроектів, пов’язаних із дерегуляцією

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:20

Найближчим часом Мінагропрод представить низку законопроектів, пов’язаних із дерегуляцією.

Про це заявив в інтерв’ю телеканалу "24" міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

"Аграрна галузь вимагає суттєвих інвестицій. Але для їх залучення необхідно провести швидкі ефективні реформи. Їх очікує і бізнес, і суспільство. Насамперед ідеться про заходи з дерегуляції - спрощення процедур ведення бізнесу, зменшення кількості контрольних служб, ліцензій, дублюючих функцій", - заявив міністр.

За його словами, дерегуляція - один із ключових пріоритетів міністерства.

Реклама:

"Щільно працюємо щодо спрощення бізнес-процедур в аграрній сфері з іншими відомствами на рівні робочих груп. Ближчим часом представимо разом з іншими міністерствами низку законопроектів, пов’язаних із дерегуляцією. Документи, зокрема, передбачають зменшення кількості ліцензій, спрощення процедур з карантинними сертифікатами", - підкреслив міністр.

"Один із наших пріоритетів - потрапити до ТОП-50 країн за легкістю ведення бізнесу. Нині Україна не входить навіть до сотні. Один з кроків до цієї мети - скорочення і оптимізація регулюючих органів", - зауважив Павленко.

Він повідомив, що планується створити Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів за рахунок ліквідації чотирьох інших служб і делегування їх функцій новій установі.

"Наразі ретельно аналізуємо діяльність Державної санітарно-епідеміологічної служби і ветеринарної фіто-санітарної служби, а також Держінспекцій з питань захисту справ споживачів та з сільського господарства. Об’єднаємо їх в окрему службу із значно скороченими функціями", - говорить міністр.

За його словами, реструктуризація відбуватиметься за рахунок скорочення зайвих функцій та оптимізації персоналу, без залучення додаткового фінансування.

"Створимо максимально прозорий механізм аудиту та корпоративної управлінської структури. Бізнес достатньо швидко відчує позитивний ефект, оскільки заощадить кошти, які раніше витрачав на корумповану бюрократію", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!