Міноборони замовило харчування бійцям майже на 10 мільйонів

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:07

Міноборони уклало угоду з ТОВ "Адмет-груп" на послуги харчування на суму 9,56 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено харчування за нормою № 2 - льотна для 18 300 задіяних в Антитерористичній операції військовослужбовців. На одного солдата виділяється 9,96 гривень на добу. Виділеного фінансування достатньо на 50 діб.

"Вартість харчування не співпадає з ціною нормальних харчів по льотній нормі. Наприклад, по цій нормі на одного солдата в день мають виділяти 300 грамів м’яса, що може коштувати близько 20 гривень. Лише ця позиція у льотній нормі коштує вдвічі дорожче від виділених грошей. Загалом же у норму входять хліб, крупи, овочі та інші харчі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

ТОВ "Адмет" почало вигравати державні тендери, в основному у військових, у 2012 році - за цей час фірма отримала підряди на 252,87 млн грн.

Компанія зі статутним капіталом 30 тис грн вже тричі змінювала місце реєстрації - Одеса, Боярка та Гостомель Київської області. Також регулярно змінювались засновники. Спочатку ним був одесит Дмитро Водопянов, потім киянин Олександр Горбенко і одеситка Ганна Бутенко. Сьогодні єдиним власником записаний Андрій Усенко.

Усенко раніше був співзасновником ТОВ "Провідна продовольча компанія ЗС".

Ця компанія у 2011-му отримала від Міноборони підряди на харчування військовослужбовців на 275,9 млн грн.

Разом з Усенком в список засновників фірми входив Дмитро Мєдвєдєв - співзасновник житомирської фірми ТОВ "Агран Інтерторг", найбільша частка якої належала "Житомирському м’ясокомбінату", яким в свою чергу володів екс-міністр АПК Микола Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: