"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта Brent подешевшала до 60 доларів за барель

Понеділок, 22 грудня 2014, 19:46

Ціни на нафту перейшли від зростання до зниження в понеділок на побоюваннях, що члени Організації країн-експортерів нафти стануть нарощувати обсяги видобутку.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:28 МСК подешевшали на 0,8 долара - до 60,58 долара за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на лютий на торгах Нью-йоркської товарної біржі опустилася до цього часу на 1,23 долара - до 55,90 долара за барель.

Реклама:

Саудівська Аравія збереже видобуток на поточному рівні в 9,7 млн барелів на добу, "якщо тільки не з'явиться новий клієнт - в такому випадку ми можемо її підвищити", заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі в інтерв'ю газеті al Hayat.

Крім того, глава міністерства нафтової промисловості Іраку, іншого великого виробника в ОПЕК, Адель Абдул-Махді зазначив, що його країна прагне підвищити видобуток наступного року до 4 млн б/д з поточного рівня в 3,35 млн б/д.

"В цілому нічого не змінилося, - сказав фондовий менеджер Tyche Capital Advisors Тарік Захір. - Саудити як і раніше повторюють, що не збираються скорочувати видобуток. Торги будуть лютими і волатильними".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!