Думка експерта: Уряду слід запровадити зрозумілий графік відключень

Понеділок, 22 грудня 2014, 19:22 -

Кабінету міністрів слід діяти ефективніше в плануванні заходів віялових підключень та інформуванні населення.

Такої  думки дотримується експерт "Діксі Груп" Антон Антоненко.

За його словами, громадяни розуміють причини віялових відключень та серйозність ситуації. Водночас, підкреслює він, дії уряду не надто відрізняються від тих, що були в кінці 90 років.

"Сьогодні можливості для комунікації уряду із суспільством істотно змінилися. Політики це використовують від виборів до виборів. Натомість належно інформувати населення про відключення та запровадити зрозумілий графік уряд так і не спромігся", - зазначає експерт.

Реклама:

"Хоча є досить банальні інструменти, починаючи від використання оголошень та площин зовнішньої реклами, закінчуючи розсиланням повідомлень на мобільні телефони та електронну пошту", - наголошує він.

Експерт вважає, що від того, як вдасться налагодити комунікацію залежить в тому числі і те, як сприйматимуть відключення – чи як повернення в 90-ті, чи як вимушений захід, що веде до реформ.

Що стосується останнього, Антоненко нагадав про прийнятий "Закон про засади функціонування ринку електричної енергії", окремі статті якого вступають в силу поступово.

В той же час, функціонуючий ринок електроенергії забезпечив би вищий рівень енергобезпеки, аніж сучасна частково централізована система, припустив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: