"Укргазвидобування": в 2014 році видобуток зросте до 15,1 мільярда кубометрів

Понеділок, 22 грудня 2014, 18:16

За січень-листопад 2014 ПАТ "Укргазвидобування" видобула 13,830 мільярда кубометрів газу і збирається підвищити показники видобутку порівняно з 2013 роком.

Про це свідчать попередні підсумки роботи компанії за 11 місяців 2014 року, повідомляє прес-служба газовидобувальника.

До кінця 2014 року компанія планує збільшити цей показник до 15,112 млрд куб м, що дозволить перевищити показники 2013 року на 2 млн куб м.

"У березні рівень чистих доходів від реалізації основних видів продукції (без урахування ПДВ, акцизного та екологічного податків) за 11 місяців становив 8,042 млрд грн, що на 548 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2013 року", - повідомляє прес-служба ПАТ.

Реклама:

У компанії також відзначають, що в податкові органи при цьому було направлено платежі на загальну суму 4,953 млрд грн.

За інформацією компанії, в 2014 році ПАТ "Укргазвидобування" отримала 31 спеціальний дозвіл (ліцензії) на користування надрами, в тому числі 9 нових - на геологічне вивчення.

До кінця 2014 року планується отримати ще 8 ліцензій, у тому числі 3 нових на геологічне вивчення.

"Незважаючи на критичну ситуацію в країні, ми і далі будемо робити все можливе для того, щоб наростити обсяги видобутку газу, скоротити кредитний портфель і поліпшити фінансове становище компанії", - відзначає голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк.

ПАТ "Укргазвидобування" веде розробку газових, нафтогазових і нафтогазоконденсатних родовищ у Харківській, Полтавській, Сумській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Волинській областях.

Геологорозвідувальні роботи компанії з пошуку нових родовищ вуглеводнів ведуться в Дніпровсько-Донецькій западині, у Карпатському регіоні, а також спільно з ДАТ "Чорноморнафтогаз" в північній частині Керченського півострова і на Прикерченському шельфі Чорного і Азовського морів.

У 2013 році підприємства ПАТ "Укргазвидобування" видобули 15 млрд куб м газу, що становить 75% видобутку в Україні.

Як відомо, 100% ПАТ "Укргазвидобування" належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!