США заборонили Morgan Stanley продавати свого нафтотрейдера "Роснефти"

Понеділок, 22 грудня 2014, 17:34

Американський регулятор не погодив закриття угоди з продажу "Роснефти" нафтотрейдерських активів Morgan Stanley.

Про це йдеться в повідомленні "Роснефти", передає "Прайм".

"ВАТ "НК "Роснефть" і Morgan Stanley змушені припинити укладений між ними 20 грудня 2013 року договір про купівлю глобального нафтотрейдингового бізнесу Morgan Stanley у зв'язку з об'єктивною неможливістю закрити операцію через відмову в регулятивних узгодженнях", - йдеться у повідомленні.

"Сторони затратили на підготовку угоди суттєві зусилля і жалкують про неможливість її закрити. Незважаючи на це, "Роснефть" і Morgan Stanley продовжують співпрацювати в інших галузях", - повідомляє прес-служба "Роснефти".

Реклама:

5 листопада стало відомо, що американський банк Morgan Stanley виключив нафтотрейдинговий підрозділ, переговори про придбання якого веде "Роснефть", з категорії активів, виставлених на продаж.

23 грудня 2013 року 100% дочірнє товариство "Роснефти" підписало з Morgan Stanley зобов'язуючий договір про придбання його міжнародного нафтотрейдингового бізнесу.

На початку липня "Роснефть" представила цю угоду, схвалену американською Федеральною торговою комісією, на розгляд до Комітету з іноземних інвестицій США. 4 вересня угоду схвалила Єврокомісія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: