"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗВТ між Україною та Канадою має бути запроваджена до кінця 2015 року

Субота, 20 грудня 2014, 13:25

Зона вільної торгівлі між Україною та Канадою має бути запроваджена до кінця наступного року.

Про це в телефонній розмові домовились президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер, повідомляєпрес-служба адміністрації президента.

"Співрозмовники позитивно оцінили відновлення переговорів на експертному рівні щодо зони вільної торгівлі між Україною та Канадою та погодились, що вона має бути запроваджена до кінця 2015 року" - йдеться у повідомленні.

"Переговори між двома країнами про зону вільної торгівлі будуть завершені якомога скоріше" - повідомив речник канадського прем'єра Джейсон МакДональд, якого цитує канадське видання CBCNews.

Реклама:

Крім того, політики обговорили можливості збільшення економічної допомоги для України через механізм міжнародних фінансових організацій.

Президент висловив особливу подяку Канаді за рішення виділити Україні військово-технічну допомогу на суму $11 млн. Перша партія цієї допомоги вже надійшла, і очікується наступна.

Нагадаємо, міністр національної оборони Канади Роберт Ніколсон заявив, що Канада може постачати озброєння Україні в разі відповідного рішення країн-членів НАТО.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: