"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДПЗКУ майже вдвічі збільшила дохід від реалізації продукції

Вівторок, 2 грудня 2014, 18:34

За підсумками 10 місяців 2014 року фінансовий результат ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" від операційної діяльності становить 988,1 млн гривень.

Про це повідомив директор фінансово-економічного департаменту Ярослав Смакота, повідомляє прес-служба держкорпорації.

"Чистий дохід корпорації від реалізації продукції за 10 місяців поточного року становить 4,901 млрд гривень, що майже вдвічі перевищує показник відповідного періоду минулого року - 2,77 млрд гривень, а валовий прибуток ДПЗКУ збільшився більш ніж у 5 разів та становить 720,6 млн гривень", - сказав він.

"Основні фінансові показники держкорпорації покращилися завдяки активізації кредитно-інвестиційної діяльності та експортної діяльності, нових напрямів роботи, підвищенню ефективності заготівельної діяльності на філіях ПАТ "ДПЗКУ" і збільшенню обсягів перевалки зернових культур", - підкреслив Смакота.

Реклама:

За його словами, у зв’язку із значною девальвацією української гривні в 2014 року, внаслідок переоцінки валюти неопераційні курсові різниці становили 1,6 млрд гривень, що негативно вплинуло на фінансовий результат від звичайної діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: