Син Януковича хоче оскаржити рішення НБУ про визнання його банку неплатоспроможним

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:35

Група "МАКО" Олександра Януковича хоче оскаржити рішення Національного банку про визнання "Всеукраїнського банку розвитку" неплатоспроможним.

Про це йдеться в прес-релізі групи.

"Група МАКО і її акціонер у встановленому законом порядку мають намір оскаржити прийняте НБУ рішення і вжити всіх законних заходів для захисту інтересів вкладників "ВБР" і його тисячного колективу", - повідомляється в прес-релізі.

У компанії стверджують, що ПАТ "ВБР" є стабільною і стійкою фінансово-кредитною установою.

Реклама:

"Валюта балансу на 28 листопада становить 5,5 млрд гривень. Кредитний портфель Банку - 3 млрд гривень. Депозитний портфель - 1,7 млрд гривень. Щоквартальні відрахування до Фонду гарантування вкладників - 4,5 млн гривень. Рівень негативно-класифікованих активів НКА - 13,5%", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правлінням Нацбанку 27 листопада 2014 року було прийнято рішення про віднесення "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, з 27 січня 2011 року Олександр Янукович став 100% власником статутного капіталу "ВБР".

Це відбулося менш ніж через два місяці після того, як Сергій Арбузов - близький друг Олександра Януковича - був призначений головою Національного Банку.

За 4,5 роки існування з моменту створення, "ВБР" збільшив свій капітал в 10 разів. У 2013 році банк подвоїв свій капітал в порівнянні з попереднім роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!