"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує ліквідувати "Укрспирт"

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:09

Кабінет міністрів України пропонує ліквідувати Державне підприємство "Укрспирт".

Про це йдеться у проекті постанови КМУ "Деякі питання діяльності підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості".

"Передати Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" із сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Кабінету міністрів", - йдеться у проекті постанови.

Крім того, кабінет міністрів постановив ліквідувати ДП "Укрспирт".

Реклама:

"У 2010 році державний концерн "Укрспирт" було реорганізовано в державне підприємство "Укрспирт". Після цього в Україні фактично почав діяти один суб’єкт, що здійснює управління майном 76 спиртзаводів, - ДП "Укрспирт", - йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови.

Як зазначається, така система управління у галузі виробництва спирту етилового, призвела до низки негативних наслідків: неповна завантаженість потужностей державних спиртзаводів, яка становить більше 60 млн дал; зменшення виробництва спирту етилового протягом 2010-2014 років; підняття ціни на спирт етиловий протягом 2010-2014 років більше ніж у два рази; доведення вартості спирту до не конкурентоспроможної (в Білорусі - 97 гривень, Росії - 103 гривні, Молдова - 123 гривні, Франція, Германія, Італія - 131 гривня.

"Метою прийняття проекту постанови Кабінету міністрів є усунення негативних чинників у сфері виробництва та обігу спирту етилового та створення конкуренції у зазначеній сфері між державними підприємствами", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: