Окупаційна влада Криму забрала в Коломойського 65 активів - АР

Вівторок, 2 грудня 2014, 16:21

В анексованому Росією Криму окупаційна влада веде глобальний перерозподіл майна.

Про це йдеться в розслідуванні агентства Associated Press.

За попередніми оцінками Міністерства юстиції України, в Криму вже налічується близько 4000 підприємств, організацій та установ, чиє майно експропріювали.

Найбільших втрат зазнав український олігарх Ігор Коломойський. Уряд Аксьонова відібрав у нього 65 активів, у тому числі всі відділення ПриватБанку, одного з найбільших банків у Криму.

Реклама:

Автор матеріалу зазначає, що деяке майно, таке як верфі чи санаторії, публічно проголошувалось націоналізованими так званою новою владою Криму. Інші підприємства, фірми, ферми і т.д. були просто захоплені озброєними людьми, які інколи мали при собі якісь документи, які так ніколи не були опубліковані офіційно, а часом не мали зовсім ніякої документації.

Звернення власників до поліції, судів та навіть до провідних можновладців Росії ні до чого не привели. Бізнесмени називають ситуацію, що склалася, не інакше як повний "бєспрєдєл".

У свою чергу лідер окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявляє, що діє в інтересах кримчан і виправдовує свої дії тим, що український уряд "незаконно розпорядився нерухомістю" Криму.

"За останні 10 років, більшість державної власності було незаконно вкрадено у влади", - сказав Аксьонов.

"Чому ми повинні терпіти недобросовісних власників, які, завдяки тому, що вони використовували шахрайські схеми або давали хабарі чиновникам, вкрали майно, яке має належати державі?", - вважає ставленик Кремля.


Агентство ж зазначає, що у багатьох випадках націоналізоване нині майно перебувало у приватній власності більш ніж 10 років.

Аксьонов твердить, що жоден "законний" власник чи ділова людина не постраждала в ході вилучення власності.

У Російському ж міністерстві у справах Криму агентству також заявили, що не отримували скарг від місцевих підприємств.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!