"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія 9 грудня вирішуватиме долю "Південного потоку"

Вівторок, 2 грудня 2014, 15:24

Європейська комісія на своєму засіданні 9 грудня розгляне подальшу долю газопроводу "Південний потік", відмову від будівництва якого підтвердив його ініціатор - російський газовий монополіст "Газпром".

Про це повідомили у прес-службі віце-президента Єврокомісії, єврокомісара з питань енергетики Мароша Шевчовича, передає УНІАН.

У прес-службі зазначили, що нарада відбудеться в будь-якому разі, незалежно від рішення "Газпрому".

"Проект "Південний потік" регулярно обговорюється державами-членами і ЄК. Єврокомісія ініціювала ряд зустрічей, які б дали змогу знайти найбільш прийнятне з точки зору законодавства ЄС рішення цього проекту. Наступна зустріч була запланована на 9 грудня 2014 року, і вона відбудеться незалежно від того, що Росія оголосила про зупинку проекту", - цитує Шевчовича прес-служба.

Реклама:

На думку єврокомісара, проект може отримати додаткові елементи або цілі - відповідно до постійно мінливих запитів, енергетичного ландшафту ЄС і політики, спрямованої на забезпечення енергобезпеки регіону.

Як повідомлялося, наприкінці листопада Європейська комісія заявила, що проект "Південний потік" не отримає подальшого розвитку, якщо його правова і нормативна база не буде приведена у відповідність до законодавства Євросоюзу.

На думку ЄК, розвиток трубопроводів, які суперечать законодавству Євросоюзу, міг би поставити під загрозу функціонування внутрішнього ринку ЄС та створити ризики для безпечного постачання енергоресурсів. Тоді ж Єврокомісія запропонувала відкласти проект "Південний потік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: