"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов планує викупити близько 250 тисяч тонн з африканським вугіллям

Вівторок, 2 грудня 2014, 13:34

Приватний енергохолдинг Дтек планує викупити близько 250 тисяч тонн вугілля з ПАР.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це 4-6 кораблі, які в "Центренерго" через перевірки не хочуть (закуповувати)", - сказав глава Міненерговугілля журналістам у Києві у вівторок.

Він додав, що через не прогнозовану ситуацію з поставками російського вугілля Дтек розглядає можливість проведення переговорів про подальші закупівлі вугілля з ПАР.

Реклама:

Як повідомлялося, судно MBA Rosaria з четвертої партією південноафриканського вугілля в 84,6 тисяч тонн на борту стоїть на рейді Іллічівського порту, проте поки не заходить у порт.

Ще два судна з вугіллям з ПАР очікуються до прибуття в Україну в грудні 2014 року: балкер Rosco Poplar з 77,8 тисяч тонн вугілля і балкер Bottiglieri Sophie Green з 84 тисяч тонн вугілля.

Як відомо, до кінця 2014 року на ТЕС "Центренерго" планувалося поставити 250 тисяч тонн вугілля з ПАР за ціною 86 доларів за тонну (110-112 доларів за тонну з урахуванням витрат на навантаження-розвантаження судна, транспортування та інші витрати).

Генпрокуратура провела допити керівників Міненерговугілля, "Укрінтеренерго" і "Центренерго" в рамках розслідування закупівель вугілля з ПАР та фінансування вугільних підприємств на територіях, на даний час непідконтрольних Києву.

Як раніше заявив Продан, це розслідування привело до відмови продавця вугілля з ПАР - британської Steel Mont Trading Ltd від подальших його поставок в рамках укладеного раніше контракту через побоювання несплати або блокування відвантаження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: