Україна повернула нафтопровід, привласнений російською компанією

Вівторок, 2 грудня 2014, 12:35

СБУ спільно з Генпрокуратурою та Фондом держмайна повернули до держвласності України частину міждержавних магістральних нафтопродуктопроводів, незаконно відчужених російською компанією.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Збитки економічним інтересам держави було завдано на початку 90-х років. Ділянки міждержавних магістральних нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок та Грозний-Армавір-трудова загальною довжиною 1433 кілометри розташовані у Житомирській, Рівненській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській областях України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, їхня пропускна спроможність становить близько півтора мільйони тонн світлих нафтопродуктів.  

Реклама:

Промисловий комплекс включає 6 нафтобаз, де можуть зберігатися 320 тисяч кубічних метрів сировини.

"Утім, ці відрізки  продуктопроводів було незаконно визнано власністю Російської Федерації та в односторонньому порядку внесено сусідньою державою до статутного капіталу російської компанії ДП "ПрикарпатЗахідтранс" Акціонерного товариства "Транснефть" (м.Рівне) під виглядом іноземних інвестицій", - зазначає прес-служба.

Згідно із повідомленням, СБУ спільно з Генпрокуратурою кваліфікувала це порушення законодавства як загрозу національній безпеці в економічній сфері та ініціювала процес повернення ділянки міждержавних нафтопродуктопроводів до державного сектору економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!