РФ не пустила до Криму велику партію української телятини

Вівторок, 2 грудня 2014, 10:31

Партію великої рогатої худоби в кількості 127 голів зупинили співробітники Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та м.Севастополь на в'їзді до Криму.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомлялося, вантаж слідував через МАПП "Армянськ" з ТОВ "Баффало", с. Красноволя, Волинської області України і прямував на адресу ТОВ "Дружба народів".

При фізичному огляді тварин було встановлено, що вік телят коливається від 3 до 8 місяців. У зв'язку з такою віковою категорією частина тварин не могла бути щеплена від сибірської виразки.

Реклама:

Крім того, понад десять голів мали явні ознаки гнійного риніту та інших вірусних захворювань. До того ж, більшість тварин страждали розладом кишечника, що є ознакою зараження бактеріального характеру.

При цьому постачальник в порушення правил перевезення тварин максимально щільно утрамбував худобу в кузов, зробивши неможливою обов'язкову звірку вушних бирок на відповідність їх заявленим в накладній номерам.

Потенційно небезпечний для епізоотичної ситуації півострова вантаж не був допущений на територію Криму, Управління прийняло рішення повернути хворих телят на територію суміжної держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!