"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування запропонував ліквідувати "Актив-Банк"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 20:56

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку з пропозицією відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "КБ "Актив-Банк".

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"У зв’язку з закінченням терміну дії тимчасової адміністрації у ПАТ "КБ "Актив-Банк" та з огляду на затверджений планом врегулювання найменш витратний спосіб виведення "Актив-банку" з ринку - ліквідація банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб, Фонд звернувся до Нацбанку з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію фінустанови", - йдеться у повідомленні.

"З огляду на необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 20 грудня 2014 року будуть призупинені виплати коштів вкладникам "Актив-банку" через установи ПАТ АБ "Укргазбанк", повідомляє прес-служба.

Реклама:

Також зазначається, що виплати коштів вкладникам ПАТ "КБ "Актив-Банк" поновляться не пізніше семи днів з дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку, встановленого Національним банком, і здійснюватимуться вкладникам незалежно від строку завершення дії договору.

Нагадаємо, 3 вересня 2014 року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Актив-банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: