НБУ не буде радити Кабміну, який курс закладати в бюджет-2015

П'ятниця, 19 грудня 2014, 16:24

Національний банк не планує давати урядові прогнози щодо курсу гривні до долара для складання бюджету на наступний рік, оскільки курс не є параметром грошово-кредитної політики.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови НБУ Олександр Писарук під час круглого столу у Національному банку, передає УНІАН.

"Перше - курс національної валюти не є основним параметром під час визначення грошово-кредитної політики. Крапка. Не є. Кому б це не подобалося, це факт. Друге - ми не даємо прогнозів курсу національної валюти на наступний рік. Основним параметром грошово-кредитної політики є рівень інфляції. Це ми зараз і робимо з Мінфіном, обговорюємо, і ця цифра буде озвучена", - сказав Писарук.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль" заявив, що Кабінет міністрів закладає у проект державного бюджету України на 2015 рік курс гривні до долара на рівні поточного з допущенням девальвації до 17 гривень за долар.

Реклама:

Водночас, за його словами, уряд очікує від Національного банку, який згідно з Конституцією відповідає за стабільність національної грошової одиниці, прогнозів на наступний рік.

Раніше джерела УП в парламенті повідомляли, що Кабмін збирається закласти до Держбюджету-2015 курс гривні на рівні 22 за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!