"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Великі продавці одягу призупинили постачання до Росії через обвал рубля

П'ятниця, 19 грудня 2014, 09:06

Серед компаній, які призупинили поставки в магазини, такі великі гравці як Inditex (Zara, Oysho і Bershka), а також BNS Group, що управляє в Росії мережами Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors і TopShop.

Про це пише газета "Ведомости".

Гендиректор останньої розповів, що компанія взяла паузу до кінця 2014 року - першого тижня 2015 року. Винятком стали бренди fast fashion, поширювані через TopShop.

За ним поставки тривають, хоча їх обсяги скоротилися.

Реклама:

"Ціна закупівлі віртуальна, ніхто не знає, за яким курсом рахувати", - пояснює ритейлер, вказавши, що ризиків поки немає - в Азії постачальників багато і в разі необхідності може підстрахувати Узбекистан.

Sela в даний час веде переговори щодо цін, а взуттєва мережа Zenden стверджує, що деякі рітейлери вже відмовляються від уже замовленого товару в Китаї.

За словами її топ-менеджера, під час листопадового валютного стрибка продавці підняли ціни на 23% в нижньому ціновому сегменті і це обрушило продаж, "довелося повернутися до колишньої ціни", - пояснив він.

Продавці по різному намагаються вирішити питання з орендою.

У наступних сезонах споживачі зіткнуться зі "стильовою одноманітністю" і скороченням кількості товару в міру збільшення розміру, говорить керуючий директор Esper Group Дар'я Ядерна. Zenden скоротила закупівлю взуття на весну-літо 2015 на 20% пар.

BNS Group скоректує обсяги поставок "як мінімум пропорційно зміні валютного курсу", каже її генеральний директор Денис Богатирьов: "Такого достатку і варіативності, як раніше, в 2015 році не буде".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!