"Голден Деррік" Ставицького програла чергову апеляцію щодо Сахалінського родовища

Четвер, 18 грудня 2014, 20:48

У середу, 17 грудня постановою Київського апеляційного господарського суду було залишено без змін рішення господарського суду міста Києва про розірвання другого договору між НАК "Надра України" і "Голден Деррік" щодо права на частку участі в спільній діяльності на Сахалінському родовищі.

Про це повідомляє  прес-служба НАК "Надра України".

"Дана постанова суду апеляційної інстанції винесена по судовій справі про розірвання вже другого договору купівлі-продажу частки у спільній діяльності за позовом НАК "Надра України" до ТОВ "Голден Деррік", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначалось раніше 10 грудня 2014 року Київським апеляційним господарським судом також було залишено в силі рішення господарського суду міста Києва по аналогічній справі про розірвання одного з трьох договорів купівлі-продажу часток у спільній діяльності на Сахалінському родовищі.

Реклама:

"На сьогодні апеляційне провадження Київським апеляційним господарським судом відкрито та призначено до розгляду по третій судовій справі", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: