"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Холдинг Ахметова хоче реструктуризувати кредити

Четвер, 18 грудня 2014, 15:59

Сільськогосподарський холдинг HarvEast веде переговори про реструктуризацію заборгованості для збереження свого бізнесу в умовах значних втрат, пов'язаних з ситуацією в Донецькій області.

Про це повідомила прес-служба HarvEast у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Холдинг дійсно веде переговори з банками про таку реструктуризацію. Ми сподіваємося, що нам вдасться домовитися з банками на взаємовигідних умовах, тому що від цього залежать 25 тисяч наших пайовиків і 3 тисячі працівників і членів їх сімей", - йдеться в повідомленні.

У холдингу нагадують, що третина його земельного банку розташована на території, що не контролюється українською владою, і зараз можливість управляти цим земельним банком, і нерухомим та рухомим майном яке там знаходиться обмежена.

Реклама:

"На цій території також знаходиться продукція на суму в кілька сотень мільйонів гривень, яка не може бути вивезена і реалізована. Крім того, понад 5 тисяч га просапних культур холдингу не вдалося прибрати через бойові дії та знищення посівів. У зв'язку з проведенням АТО виникали перебої і в роботі Маріупольського порту, що змусили нас реалізувати частину продукції з дисконтом", - йдеться в повідомленні HarvEast.

HarvEast - сільськогосподарський холдинг, який володіє і керує активами в Донецькій області та АРК.

Основні напрямки діяльності - рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи), молочне тваринництво. Загальний банк оброблюваних холдингом земель становить 197 тисяч га, поголів'я великої рогатої худоби - близько 17,5 тисяч голів.

Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (Донецька обл.).

Акціонерами HarvEast Holding є група "СКМ" Ріната Ахметова і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: