"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З Януковича можуть зняти санкції вже навесні

Четвер, 18 грудня 2014, 13:09

Європейський союз може зняти санкції з екс-президента Віктора Януковича та членів його режиму, якщо до квітня не буде результатів у розслідуванні кримінальних справ відносно них.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає "Укрінформ".

"Будь які санкції, які вводить ЄС, є строковими. Вони вводяться на 6 місяців або на рік. По закінченні цього строку, щоб поновити ці санкції, вони витребують інформацію про реальний стан справ. Санкції вводилися у квітні, відповідно дія санкцій може закінчитися у квітні 2015 року", - сказав Петренко.

За його словами, основною умовою накладення нових і збереження попередніх санкцій проти Януковича та представників його команди є реальні кроки в розслідуванні українськими правоохоронцями.

Реклама:

"Європейський союз чекає сигналів від українських правоохоронців, ГПУ, щодо того, як вони просунулися в цих розслідуваннях протягом року. Я маю надію, що наші правоохоронні органи доведуть цю справу до кінця", - відзначив міністр.

Він зауважив, що повернути активи режиму Януковича вдасться лише за підсумками обвинувальних вироків українських судів.

Крім того, як зазначається в статті Європейської правди "Братам Клюєвим готують санкції зворотної дії",  СС готується до зняття санкцій з братів Клюєвих та Андрія Портнова.

Нагадаємо, на момент падіння режиму Януковича Сергій Клюєв був народним депутатом від Партії регіонів, його брат Андрій очолював адміністрацію президента, а Андрій Портнов працював заступником глави АП.

Раніше повідомлялося, що ЄС може зняти санкції з Портнова та ще двох соратників Януковича, в той час як 13 осіб з санкційного списку залишаються під питанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!