Ціни на нафту марки Brent зростають

Четвер, 18 грудня 2014, 09:05

Ціни на нафту Brent ростуть, оскільки багато компаній планують скоротити інвестиції в геологорозвідку після різкого падіння цін.

Про це пише Рейтер.

До 8.40 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,07 до 61,25 долара за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,11 до 56,36 долара.

Як повідомляється, Chevron Corp на невизначений час відклала плани буріння в морі Бофорта, а Marathon Oil в майбутньому році знизить капіталовкладення на 20%.

Реклама:

Канадські нафтові компанії Husky Energy, MEG Energy і Penn West Petroleum також планують скоротити інвестиції.

Нагадаємо, Brent подешевшала на 50% з червня за рахунок підвищення видобутку нафти в США, відмови ОПЕК від зниження виробництва і слабкого зростання світової економіки.

"Схоже, інвестори намагаються підтримати ціни близько 60 доларів за барель. Але оскільки США видобувають багато нафти, тенденція до зниження цін продовжиться. Думаю, Brent все одно через деякий час знову впаде нижче 60 доларів", - сказав аналітик Phillip Futures в Сінгапурі Деніел Енг, додавши, що скорочення інвестицій у геологорозвідку почне відбиватися на цінах у другому кварталі майбутнього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: