Думка експерта: До України застосовують "План Моргентау"

Середа, 17 грудня 2014, 16:40

Влада діє за планом, який передбачає знищення фінансового ринку і індустрії та перетворює Україну на аграрну країну.

Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

Він нагадав, що до запропонованої програми економічної допомоги Європі після Другої світової війни – "Плана Маршалла", який почав діяти у 1948 році, був запроваджений так званий "План Моргентау".

"Це план міністра фінансів США і він втілювався два роки. Суть цього плану була направлена на деіндустріалізацію Німеччини, на знищення тих галузей і видів діяльності, які найбільш прогресивні. Це промисловість і сфера послуг, особливо фінансових і банківських", - зазначив він.

Реклама:

За його словами, за два роки майже було знищено економіку Німеччини, навіть порівняно із ситуацією на 1945 рік.

"Мені здається, що ми багато говоримо зараз про "План Маршалла", а насправді діємо за "Планом Моргентау", коли ми знищуємо фінансовий сектор, індустрію нашу і робимо ставку на примітивні запозичення і на аграрний бізнес", - наголосив Савченко.

"Так, аграрний бізнес – це добре. Але без більш розвинутих галузей економіки ми будемо в кризі вічно", - додав експерт.  

"План Моргентау" - програма щодо запобігання розв'язування Німеччиною Третьої світової війни - програма повоєнного перетворення Німеччини, запропонована міністром фінансів США Генрі Моргентау.

Він передбачав розчленування Німеччини, перехід важливих промислових районів під міжнародний контроль, ліквідацію важкої промисловості, демілітаризацію та перетворення Німеччини в аграрну країну.

Був запропонований у вересні 1944 року на Другій квебекській конференції, в якій брали участь Уїнстон Черчилль і Франклін Рузвельт. На конференції був підписаний меморандум, згідно з яким Німеччина повинна була стати переважно аграрною країною.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: