Фінкомітет Ради проситиме звільнити Гонтареву

Середа, 17 грудня 2014, 14:44

Комітет Ради з питань фінполітики та банківської діяльності підтримав пропозицію про внесення на розгляд парламенту постанови про доповідь голови НБУ та про звернення до президента щодо звільнення Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

Як заявив глава комітету Сергій Рибалка, постанова включає три пункти:

- заслухати доповідь голови НБУ щодо стану грошово-кредитного ринку України;
- за результатами обговорення доповіді визнати роботу голови НБУ незадовільною;
- звернутися до президента з проханням внести на розгляд ВР питання про звільнення Гонтаревої із займаної посади.

Реклама:

Комітет також ухвалив рішення звернутися до Нацбанку з проханням надати інформацію про рефінансування банків, повідомив Рибалка.

"Я даю доручення секретаріату комітету підготувати відповідне звернення. Мені також хотілося б знати, які банки отримують сьогодні рефінансування і хто сьогодні купує долар на міжбанку. Суспільство має знати, хто заробляє на курсовій різниці, хто купує долар по 16, продаючи на чорному ринку за 22 гривні", - сказав він.

Крім цього на засіданні фінансового комітету створено робочу групу, до якої увійдуть представники громадських організацій, які відстоюють інтереси позичальників і вкладників банків.

Рибалка заявив, що парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності готовий виступити майданчиком для організації діалогу і знаходження компромісу між усіма сторонами для вирішення проблеми реструктуризації валютних кредитів та інших проблем учасників "фінансового майдану".

"Ситуація дуже серйозна і багато людей давно знаходяться на межі відчаю. Тому комітет зробить все можливе, щоб був знайдений компроміс", - сказав Рибалка.

Він повідомив, що на сьогоднішній день обсяг валютних кредитів становить близько 8 млрд Доларів з розрахунку по курсу 12 грн за долар, половина, з яких іпотечні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!