Західні банки почали обмежувати рублеві операції

Середа, 17 грудня 2014, 10:15

Світові банки через обвал рубля почали згортати операції, пов'язані з рублевими інструментами або з російськими контрагентами.

Про це пише Прайм з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, обмеження у проведенні рублевих операцій великі західні фінансові установи стали вводити на цьому тижні. Ці кроки вони роблять для того, щоб захистити себе від подальших коливань у валюті.

Такі банки, як Goldman Sachs відхиляють заявки клієнтів на вчинення деяких номінованих в рублях операцій довгострокового РЕПО, пише видання з посиланням на джерела.

Реклама:

При цьому операції за короткостроковими рублевими РЕПО, з терміном менше одного року, як і раніше проводяться, заявило джерело.

Про те, що операції з обміну рубля на долар зупинені, заявив і форекс брокер FXCM. За його словами, "більшість західних банків припинило котирувати пару USD/RUB".

Інші банки, такі як Bank of America, Citigroup, продовжують вести операції з рублями і російськими структурами в звичайному режимі.

Як відомо, курс рубля в ході торгів у вівторок, незважаючи на екстрене нічне підвищення Центробанком ключової ставки з 10,5 до 17%, падав до історичних мінімумов- 80,1 рублів за долар і 100,74 рубля за євро - більше ніж на 11 рублів до попереднього закриття. Учасники торгів характеризували настрої на ринку як панічні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: