Ціни на нафту тримаються п'ятирічних мінімумів

Середа, 17 грудня 2014, 09:06

Ціни на нафту знижуються, тримаючись поблизу п'ятирічних мінімумів, так як найбільші виробники нафти не мають наміру скорочувати видобуток.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московським часом, ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,62 до 59,39 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 1,07 до 54,86 долара.

Нагадаємо, 16 грудня ціна Brent вперше з 2009 року впала нижче 59 доларів за барель, а WTI подешевшала до мінімальної позначки з травня 2009 року.

Реклама:

ОПЕК і Росія в останні дні заявили, що не будуть знижувати видобуток нафти, незважаючи на її надлишок на світовому ринку.

На думку міністра нафтової промисловості Кувейту, на ринку 1,8 мільйона барелів на день зайвої нафти, і ціни можуть піднятися тільки в другому півріччі 2015 року.

"Стара історія - Європа і Китай слабкі, тільки американська економіка трохи зростає. Ринки надзвичайно перепродані, і нафта стала дуже дешевою", - сказав старший керуючий по сировинним ринкам Phillip Futures в Сінгапурі Автар Санду.

Запаси нафти в США виросли на 1,9 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зниження на 2,4 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: