У Центробанку РФ зізналися, що такого "не могли уявити і у страшному сні"

Вівторок, 16 грудня 2014, 16:33

Банк Росії оцінює ситуацію на валютному ринку як критичну.

Про це заявив перший заступник голови ЦБ РФ Сергій Швецов на "круглому столі" з фінансових ринків в Москві у вівторок, передає "Інтерфакс".

"Ситуація критична. Те, що відбувається, навіть у страшному сні не могли подумати рік тому. Але на жаль, не завжди ми можемо передбачити навіть короткострокові перспективи нашого фінансового ринку", - сказав Швецов.

"Багато учасників перебувають у важкому стані завдяки цим подіям. Повірте мені, той вибір, який робила рада директорів ЦБ - це вибір між дуже поганим і дуже, дуже поганим. Те, що відбувається сьогодні і в останні дні, може мати різні наслідки", - додав він.

Реклама:

За словами Швецова, дії регулятора у сфері грошово-кредитної політики не обмежаться підвищенням ключової ставки до 17%.

Він зазначив, що, всі рішення, які звучать зараз у ЗМІ, мають свої недоліки. ЦБ ухвалив рішення про підвищення ключової ставки після дуже "ретельного аналізу", запевнив він.

"Це не рішення, яке завершує дії Центрального банку. За цим піде розкриття інших заходів, які спрямовані на стабілізацію ситуації і на вихід з тієї ситуації, в яку ми потрапили завдяки збігу суб'єктивних і об'єктивних факторів", - сказав Швецов.

"Я думаю, всі учасники і ЦБ РФ почали вирішувати ті проблеми, які почали виникати через зміну ситуації. Проблем дуже багато. У найближчі дні, я думаю, ситуація буде порівнянна з найважчим періодом 2008 року. Я думаю, що накопичений досвід за багато криз допоможе знайти правильне рішення і вижити в цій ситуації. Я дуже на це сподіваюся", - підкреслив перший заступник голови ЦБ.

Як повідомлялося, у вівторок, курс євро на торгах Московської біржі досяг 100 рублів, долар - 80 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!